EUREGIO SQUASH COMPETITIE

De Euregio Squash Competitie is een internationale squashcompetitie die in 1994 is opgezet door een aantal samenwerkende squashcentra in het Euregio gebied (= Overijssel, Gelderland, grensstreek Duitsland) uit onvrede met de grote reisafstanden en hoge kosten van de squashcompetitie van de (toen nog) NSRB.

Belangrijk bij het starten van de Euregio Squash Competitie was ook het grensoverschrijdende karakter: Naast Nederlandse teams deden er ook Duitse teams mee aan de Euregio Squash Competitie. Letterlijk ‘squash zonder grenzen’ dus !

In de 20 jaar die de Euregio Squash Competitie nu aan de gang is, is het aantal deelnemers ieder jaar gestaag gegroeid. Aan het seizoen 2010-2011 deden al bijna 100 teams mee. Tevens moeten we constateren dat de aantal deelnemende Duitse teams gestaag is gedaald tot nul. Duitse teams speelden voor het laatst mee in de competitie in het seizoen 2012-2013

De Euregio Squash Competitie is een zogenaamde teamcompetitie, d.w.z. er wordt gespeeld in teams. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Per wedstrijd spelen steeds 4 spelers van het ene team tegen 4 spelers van het andere team.

Op iedere wedstrijddag wordt een zogenaamde ‘driehoekswedstrijd’ gespeeld. Dit houdt in dat 3 teams in een squashcentrum bijeenkomen en daar hun onderlinge wedstrijden spelen. (Dus: team A speelt tegen team B, team A speelt tegen team C en team B speelt tegen team C)

Bij de Euregio Squash Competitie wordt gespeeld in poules van 6 tot 13 teams. De indeling van de verschillende poules geschiedt op basis van speelsterkte en teamsamenstelling. De speelsterkte schaling komt overeen met die van SBN (= landelijk squashbond):

Speelsterkte:

B: Meerjarige wedstrijd- en veel toernooi-ervaring.
C: Enige wedstrijd-ervaring, spelen af en toe ook toernooien.
D: Weinig wedstrijd-ervaring.

Teamsamenstelling:

  • Heren
  • Dames
  • Gemengd
  • JeugdHet speelseizoen is ingedeeld in 2 periodes:
    Periode 1: september t/m december
    Periode 2: januari t/m april
    Ieder team speelt in totaal ongeveer 10 wedstrijddagen, waarvan de helft in de eerste periode en de andere helft in de tweede periode. Alle wedstrijden vinden plaats op zondagmiddagen en beginnen om 13.00 uur.

voor meer informatie: www.euregio-squash.nl